8 Ağustos 2016 Pazartesi

Hard Reset Atarken Dikkat !!!

       
     Factory reset Protection, Hard Reset koruma olarak Türkçeye çevirebiliriz. Kısaca FRP olarak isimlendirilir. FRP android telefonlarda, mobil cihazınızın kaybolması veya çalınması durumunda verilerinizi korumayı amaçlar.
 Peki, akıllı cihazımızı sattığım zaman hard reset atmam gerekirse ne yapacağım? Yapmanız gereken FRP’yi hard reset atmadan önce kapalı (disable) konuma getirmektir.
            FRP, hard reset atıldıktan sonra cihazın yeniden kurulmasını engelliyor. Halk arasında Google Account olarak da bilinir. FRP bulunan bir cihaza hard reset atıldıktan sonra kurulum aşamasında telefonun kurulmasına izin vermiyor. Hard reset atılmadan önceki sahibinin google hesabına giriş yapılmasını zorunlu kılıyor. Bu sayede cihaz kurulamıyor. Bu sayede cihaz kullanılamaz hale geliyor. Yani ticari değerini kaybediyor.
            Fakat, bu güvenlik metodu başka mağduriyetlere de yol açabiliyor. Örneğin, gmail hesabınızın şifresini unuttunuz, veya mail hesabınızı sildiniz. Telefonu kullanmaya devam ediyorsunuz. Sonra telefona hard reset attınız, bu sefer güvenlik önlemi olan FRP sizin başınıza bela oluyor. Kendi cihazınızı yeniden kuramıyorsunuz. Bir nevi onca paraya aldığınız cihazınız çöp oluyor diyebiliriz.
            Akıllı cihazlarınızın Google Account Kilidi Canpolat İletişim olarak servis garantili olarak kırıyoruz. Cihazınızı tekrar eski günlerine kavuşturuyoruz. Cihazlarınızı güzel günlerde kullanın. 

Canpolat İletişim
Samet ÇAĞLAR

0553 323 04 00

1 yorum:

  1. Teşekkürler Canpolat İletişim, bugün j700f dual sim telefonumun google account kilidini kaldırdılar.

    YanıtlaSil