11 Ekim 2016 Salı

Çin Tabletlerine Rom Nasıl Bulunur?

   Malatya tablet tamiri, tablet romu  bulma. Canpolat İletişim 0553 323 04 00 tablet ve telefonlarınızı usta ellere emanet edin.  
    Günümüzde artık her evde bir veya bir tane tablet bulmak mümkün. Tabletler bu kadar kullanışlı ve yaygın kılan neden ise ekonomik olmaları. Hemen hemen 100-200  Türk Lirasına tablet satın almanız mümkün. Bu güne kadar hiç duymadığımız markalarda tabletler mümkün. Tanıdık, bildik markaların tabletleri ise daha pahalı. O yüzden birçok kullanıcı Çin tabletlerini tercih ediyor.
    Bilinen markaların tabletleri her ne kadar pahalı olsa da yedek parça ve yazılımlarının(rom) bulunması iyi bir avantaj. Fakat marka tabletlerin yedek parçalarının da pahalı olduğunu belirtmek gerek. Zaten tabletlerde en çok işlem gören kısım dokunmatik camları ve ekranları. Çin marka tabletlerin birbirine uyumu da var. Bu yüzden marka tabletlerin yedek parça avantajlarını yakalamış oluyoruz.
    Peki, yazılım için aynısını söyleyebilir miyiz? Çin tabletlerinin romlarını kolayca bulabilir miyiz?
Çin tabletlerinin romlarını ararken marka ve model no olarak google'dan arama yaptırırsanız bir ihtimal aradığınız romu bulabilirsiniz. Fakat her zaman başarılı olamayabilirsiniz. O yüzden çin tabletlerinin romlarını farklı bir yöntem ile google üzerinden aratacağız. Öncelikle tabletin arka kapağını dikkatlice sökmemiz gerekli. Zaten bir çok çin tabletinin arka kapağında vida olmuyor. Tabletin arkasını açarken kesinlikle dikkatli olmalısınız. Kapağı aralayın ve arka kapak ile bağlantılı bağlantılar olabilir. Onları koparmamaya dikkat edin. Kapağı açtığınız zaman sizi çok kompleks bir  yapının beklemediğini göreceksiniz.
çin tabletlerine rom atma



 Avuç içi kadar bir anakart göreceksiniz. Bize lazım olan anakart üzerinde "board id" dediğimiz bir kısım var. Board id, kart kimliği demek.  Board id, anakartın kenarında ortasında herhangi bir yerinde belirgin olarak yazılmıştır. Zaten tabletin içinde yer alan alanın büyük bir kısmı bataryadır. Yandaki resimde görüldüğü gibi üzerinde "BATTERY" yazan kısım batarya onun solunda yer alan kısım ise anakart.
Bize lazım olan diğer bir kısımda anakartın işlemci modeli. Zaten anakarta baktığınızda diğerlerinden daha büyük bir çip göreceksiniz. Bu çipin üzerinde belirgin bir şekilde işlemci modeli yazar. yanda yer alan resimde görebilirsiniz.
Resimde görüldüğü üzere işlemcimizin modeli A13. İşlemci modeli genellikle anakart üzerindeki en büyük çip olur. İşlemci modeli ise büyük puntolu olarak üzerinde yazılıdır. Eğer aynı büyüklükte çipler varsa çiplerin üzerindeki yazılara bakın. Puntosu en büyük olan yazılı çip işlemcidir. Şimdi sıra geldi "board id" dediğimiz olaya. Yani kart kimliğine. Kart kimliğini bulmak daha kolay anakartın üzerinde herhangi bir yerde kart kimliği yazılıdır.



Board id, resimde görüldüğü gibi işaret edilmiş. Şimdi yapamanız gereken google'da arama yapmak. Önce işlemci modelini başa yazıyoruz sonra board id'yi de yanına yazıyoruz. Arama yapıyoruz. Rom dosyamızı indirip gerekli kurulumu yapıyoruz.

Bu işlemleri yaparken tabletiniz zarara görebilir. Tüm sorumluluk size ait. 


Tablet, telefon ve bilgisayarlarınızı bize teslim edin. Gerekli işlemleri yapıp size teslim edelim. 
CANPOLAT İLETİŞİM



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder