22 Ağustos 2016 Pazartesi

İkinci El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeli?


            İkinci el telefon alıp satarken nelere dikkat etmeliyiz? Kısa ve öz maddeler halinde açıklamaya çalışacağım. Önce telefon satışından bahsedeyim.
            Teknoloji hızla ilerliyor, her geçen gün aldığımız cihazın üst modelleri piyasaya sürülüyor. Hal böyle olunca eski cihazlar çok çabuk değer kaybediyor. 2000 liraya aldığınız bir cihaz 2 yıl içinde 500-600 lira değerine kadar düşebiliyor. Telefonculara telefon sattığınız takdirde telefonu ederinin biraz daha altında elden çıkarabilirsiniz. Çünkü telefoncular kendi karlarını da eklemek için telefonu biraz daha ucuza satın alırlar. Size tavsiyem aceleniz yoksa telefonu elden satmanız olacaktır. Telefoncuya satmak yerine direk kullanıcıya satabilirsiniz. Tabi bu süreç uzun sürebiliyor ya da hiç satamayabilirsiniz. En hızlı cihaz satışını telefonculara yapabilirsiniz. Fakat seçici olmakta yarar var. Malatya Canpolat İletişim ikinci el telefonlarınızı değerinde satın almaktadır. Tavsiye ederim.
            İkinci el telefon satın alırken;
  • Acele etmeyin, ilk girdiğiniz dükkândan cihaz satın almak zorunda değilsiniz.
  • Dükkan sahibinin tavırlarına dikkat edin. Cihaz da bir sorun çıkarsa cihazının arkasında duracak mı, iade alacak mı az çok tavırlarından kestirebilirsiniz. İsterseniz bu yazıya bir göz atın.
  • Telefonun önce dış çeperini inceleyin. Düşmeye dair iz, işaret var mı? Eğer cihazda darbe varsa ileriki dönemlerde arıza verebilir.
  • Telefonun arka kapağını açın, vidalarına bakın. Tornavida izi olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Tornavida izi varsa cihazın arkası açılmış ve tamirat görmüştür. Bu da telefonun fiyatını etkiler.
  • Telefonun bataryasını inceleyin, bataryada şişkinlik varsa batarya ölmüş demektir. Yani telefonun şarjı az gider.
  • Telefonun ekranına parlaklı ayarlarını değiştirerek, resim, fotoğraf açarak kontrol ediniz. Sarılık, çizgi, sönüklük varsa almayın.
  • Telefonu şarja takın, 5 dakika bekleyin, şarj alıyor mu kontrol edin.
  • Telefonun ön ve arka kamerası ile fotoğraf, video çekin. Çektiğiniz fotoğrafları ve videoları tekrar görüntüleyin. Sıkıntı varsa belli olur.
  • Telefona sim kartınızı takın, arama yapın. Arama yaparken karşı tarafa sesinizi net gidip gitmediğini sorun. Karşı tarafın sesi size net geliyor mu dikkat edin.
  • Kesinlikle ve kesinlikle IMEI sorgulaması yapın. https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama?submit adresini kullanarak telefon IMEI sorgulayabilirsiniz. IMEI sorgularken telefon arama ekranına gelin *#06# tuşlayın ekrana imei numarası gelir, not alın. Daha sonra telefonun arka kapağını açın, bataryayı çıkarın bir etkiket göreceksiniz. Etiketin üzerinde imei numarası vardır. Etiketteki imei numarası ile daha önce *#06#  yaptığınız imei numaraları birbirini tutuyor mu kontrol edin. Şimdi sıra verdiğim linkten imei sorgulaması yapın. Ekran da imei numarası kayıtlı yazması lazım. Hemen altında da telefonun marka ve modeli yazar. Marka ve model elinizdeki telefon ile aynı ise telefonu alabilirsiniz.

Biz Canpolat iletişim olarak müşteriden cihaz alırken yukarıdaki hususlara dikkat ederiz. Çünkü aldığımız telefonları satmak için alıyoruz. Müşterimize sattığımız cihazın arkasında durabilmek için temiz cihaz satmamız çok önemli bir husus.  Müşterilerimizi hayal kırıklığına uğratmak istemeyiz.

Herkese Mutlu Mobil Günler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder