19 Eylül 2016 Pazartesi

Evde Telefon Tamiri Yapalım 2


                Bir önceki “Evde Telefon Tamiri Yapalım” başlıklı yazıda evde tamir etmemizin mümkün olacağı telefon arızalarına giriş yapmıştık. Kısaca hatırlayacak olursak akıllı telefon arızalarını yazılımsal ve donanımsal arızalar olarak ikiye ayırmıştık. Yazılımsal arızalar kısmına değindik şimdi sıra donanımsal arızalarda.
                Donanımsal telefon arızaları yazılımsal arızalara göre daha fazla teknik beceri istiyor. Örneğin anakart bileşenlerinden biri arızalandığında bunu tespit etmek ve tamir etmek ustalık istemektedir. Biz en azından arızanın tespitini yapabilecek kadar bilgi sahibi olmayı bu yazımızda amaçlıyoruz. Daha önceki yazılarımda bazı donanımsal arızaların tespitini ve tamiratını yazmıştım isterseniz onlara göz atabilirsiniz.
Karşılaşabileceğimiz bazı donanımsal arızalar ve çözüm yolları:
2-      Telefonun sıvı temas alması: Sıvı temas ile kasıt, telefonun suya düşmesi veya herhangi bir nedenden ötürü bir kısmına su temas etmesi durumunda ilk yapmanız gereken telefonu kapatmak, eğer mümkünse bataryasını sökmek ve temel bileşenlerine ayırıp kurumasını beklemek daha büyük arızaların önüne geçilmesini sağlayacaktır. Ayrıca telefonun iç aksamlarının (anakart,kamera,soket,entegre) kuruması için saç kurutma makinesini kullanabilirsiniz. Telefonun iyice kuruduğundan emin olursanız telefonu açmayı deneyebilirsiniz. Eğer telefonunuz açılmadıysa daha fazla zorlamayın, telefonu sökün(telefon sökmek riskli bir iş eğer daha  önce yapmadıysanız temkinli davranın soket, tuş filmlerini koparabilirsiniz. Tüm risk size ait.) Telefonun içini açtıktan sonra bir diş fırçası yardımıyla telefonun ekran ve kamera bileşenleri hariç diğer bileşenlerini tiner yardımı ile silin. Şansınızı sonra tekrar deneyin, telefon açılırsa şanslısınız demektir. Ama benim tavsiyem telefonu Canpolat İletişim’e getirip bize teslim etmenizdir.
3-      Telefonun şarj almaması veya şarj almasınra rağmen bilgisayarın görmemesi: Sıcak hava komprösörü, lehim makineniz varsa bu arızanın giderilmesi için gerekli ekipmana sahipsiniz demektir. Bundan sonrası ustalık ve tecrübe. Normal bir telefon kullanıcısında bu ekipmanların bulunacağını sanmıyorum. Eğer bu aletlere sahipseniz önce telefonun şarj soketini sökün. Eğer daha önce yapmadıysanız dikkatli davranın anakartı yakabilirsiniz. Sonra telefon malzemesi satan yerden şarj soketini alın ve yerine monte edin. Tüm risk size ait.

Arızaların türü ve çeşidini arttırmak mümkün. Fakat evde güç kaynağı, havya,avometre, servis boxları yoksa tamirat yapmanız pek de mümkün olmayacaktır. Size tavsiyem güvenilir bir telefon teknik servisine müracaat etmenizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder